ANWB-dekking

Vergoeding in geval van pech onderweg:

ANWB-dekking
Met de verhuurwagens van Kilometervrij.nl mag uitsluitend worden gereden in Europa, in de landen: – Albanië – Alderney – Andorra –België – Bosnië en Herzegovina – Bulgarije – Denemarken – Duitsland – Engeland – Estland – Faeröer– Finland – Frankrijk – Gibraltar – Griekenland– Guernsey – Hongarije – Ierland – IJsland – Italië – Jan Mayen – Jersey– Kosovo -Kroatië – Letland – Liechten¬stein – Litouwen – Luxemburg – Macedonië – Malta – Moldavië – Monaco – Montenegro – Nederland – Noord-Ierland – Noorwegen – Oekraïne – Oostenrijk – Polen – Portugal – Roemenië– Sark – Schotland – San Marino – Servië – Slovenië – Slowakije – Spanje – Tsjechië – Vaticaanstad – Verenigd Koninkrijk – Wales – Wit-Rusland – Zweden – Zwitserland

Aangezien er onderweg altijd iets kan gebeuren waardoor u met pech komt te staan hebben wij verschillende modules bij de ANWB afgesloten om ervoor te zorgen dat u uw weg weer spoedig kunt vervolgen en eventueel gemaakte kosten in navolging hiervan kunt declareren. Hieronder volgt een overzicht welke kosten er in geval van pech  worden vergoed.

Wegenwacht –Service Binnenland

 • Openbaar vervoer (trein 2e klas) naar 1 bestemming na overlegging van de originele vervoersbewijzen, indien het niet mogelijk is om met de berger mee te rijden.
 • Indien bovenstaande niet mogelijk is kunnen na toestemming van de wegenwacht de kosten van vervoer per taxi worden vergoed. Deze  dient u te declareren na overlegging van het originele vervoersbewijs.
 • Indien ’s nachts geen passend vervoer mogelijk is, dan wordt er na toestemming van de wegenwacht  één hotelovernachting vergoed na overlegging van de originele nota.

Vervang-Auto Binnenland

 • Als het recht op vervangend vervoer ’s nachts begint en passend vervoer met een vervangende auto, penbaar vervoer  en/of taxi niet mogelijk is naar mening van de wegenwacht, dan worden de kosten van één hotelovernachting vergoed na overlegging van de originele hotelrekening.

Voertuighulp buitenland

 •  De volledige vergoeding van berging en/of vervoer naar de dichtstbijzijnde garage. Na overlegging van de originele nota.

Vervang-Auto Buitenland en Extra Vervang-Auto Buitenland

 • Openbaar vervoer (2e klas) om het motorvoertuig te halen en te brengen van verblijfadres naar het afhaal-of inleverpunt na overlegging van het originele vervoersbewijs . Indien er geen of niet redelijkerwijs mogelijk is om gebruik te maken van het openbaar vervoer worden de kosten van de taxi vergoed na overleggin van de originele nota.

Personenhulp Buitenland

 • Vervoer per trein laagste klasse inclusief couchette en de kosten van aanvullend openbaar vervoer
 • Overig vervoer: de reiskosten tot een maximum van een lijnvlucht, laagste klasse en de kosten van aanvullend openbaar vervoer
 • Bij ziekte of ongeval worden de noodzakelijke extra vervoerskosten vergoed naar de woonplaats van de inzittende, na voorafgaande toestemming van de ANWB en als extra vervoerskosten moeten worden gemaakt op medisch advies;
 • Worden de met toestemming van de inzittende gemaakte kosten vergoed van noodzakelijke en door de ANWB Alarmcentrale geregeld vervoer per ambulancevoertuig.
 •  Bij overlijden van de inzittende worden de kosten vergoed van het door de ANWB Alarmcentrale geregelde vervoer van het stoffelijk overschot naar de woonplaats;
 • Worden, indien het vervoer van het stoffelijk overschot naar de woonplaats niet mogelijk is, kosten vergoed van een in overleg met de ANWB Alarmcentrale geregelde begrafenis of crematie in de plaats van overlijden , tot een maximum van € 3.500,-
 •  Bij ziekte/ongeval/overlijden van niet meereizende familieleden of huisgenoten: Worden de gemaakte noodzakelijke extra kosten vergoed van de door ANWB Alarmcentrale geregeld vervoer om de woonplaats van de inzittende te bereiken. Dit is alleen van toepassing bij overlijden en een levensbedreigende ziekte of een levensbedreigend ongeval van niet meereizende  huisgenoten en eerste- en tweede graads bloed- en aanverwanten.
 • Telefoon-/e-mail/faxgebruik In geval van een door de module gedekte gebeurtenis worden de gemaakt noodzakelijke kosten vergoed van telefoon, email en fax om contact te maken met de ANWB Alarmcentrale tot een maximum van €140,-

Eventuele gemaakt kosten kunt u middels de originele nota’s bij ons declareren. Wij zullen deze indienen bij de ANWB. De kostendie worden vergoedt zullen wij vervolgens aan u overmaken.

 Wij raden u aan om zelf een reisverzekering af te sluiten. Hier kunt u mogelijk de niet door de ANWB gedekte kosten declareren.